I Ollerup Havkajakforening er instruktørene uddannet under Dansk Kano og Kajakforbund. Det vil sige at vi på frigivelseskurset lægger os helt op af normen for IPP 2 kurset. Da vi uddanner i klubregi, vil man ikke modtaget i IPP 2 bevis, men et bevis fra Ollerup Havkajakforening.
Målgruppe: Kurset henvender sig til nye medlemmer af Ollerup Havkajakforening (OHF), der ønsker at deltage i kajakaktiviteter i foreningsregi. OBS: Det forventes at man er en habil svømmer, samt at man ikke er bange for at få hovedet under vand, når man deltager på frigivelseskurset.
Hensigt: At give roeren et brugerniveau, som skal sætte denne i stand til at færdes fortroligt og sikkert i havkajak på ture langs kysten, i det Sydfynske Øhav i sommerhalvåret.
Indhold: Fokus er lagt på vandtilvænning, makkerredning og selvredning. Der undervises i
skadesforebyggende roteknik, basale styretag og valg af udstyr. Der introduceres til vejr og risikomomenter og førstehjælp ved kajakroning. Kursus varighed er ca. 20 timer i alt. Og det forventes at man har roet 50 km inden man frigives.
Formålet med niveauet: Er at roeren kan færdes sikkert og ansvarligt på vandet i en havkajak i kystnærer forhold svarende til 6 m/s.
Roeren kan med frigivelseskurset forstå årsag og effekt for de gængse teknikker i en havkajak, samt kontrollere og manøvrere sin kajak med disse.
Roeren har forståelsen af at tage på tur i havkajak som en del af en gruppe og under turledelse, samt kunne agere under disse normer.
Roeren skal kunne beherske både selvredning og makkerredning under de forhold man er uddannet under.
Praktiske færdigheder
Teknikker må kunne vises og beherskes på vand svarende til vind på op til 6 m/sek.
Teori
Kunne du tænke dig at deltage på på frigivelseskurset eller har du spørgsmål til dette, er du velkomme til at kontakte Rune Bonde Sørensen.
Telefon: 45+ 25361803